MARIA DEL PILAR SEGURA BORREGO

Categoría
CONTRATO PREDOCTORAL VI PLAN PROPIO

Contacto

Correo electrónico
Área
Nutrición y Bromatología

Investigación

Grupo de investigación

DERIVADOS DE LA UVA (DERIVADOS DE LA UVA)

Proyectos y contratos de investigación

CALIDAD Y AUTENTICIDAD DE PRODUCTOS AGROALIMENTARIOS ESPAÑOLES MEDIANTE TÉCNICAS ESPECTROSCÓPICAS (3852 - Participante)
Diseño de una plataforma analítica que integre técnicas complementarias para caracterizar multiparamétricamente aceites de oliva virgen ecológicos y c (P18-TP-2850 - Participante)

Capítulos en Libros

Ubeda, Cristina;Ríos-Reina, Rocío;M.P. Segura-Borrego;Callejón-Fernández, Raquel Mª;Morales-Gómez, Mª Lourdes:
Vinegar aroma profile and analysis. Pág. 339-378. CRCpress. CRCpress. 2020.
Ríos-Reina, Rocío;M.P. Segura-Borrego;Ubeda, Cristina;Morales-Gómez, Mª Lourdes;Callejón-Fernández, Raquel Mª:
Fraud, quality and methods for characterization and authentication of vinegars. Pág. 441-461. CRCpress. CRCpress. 2020.
M.P. Segura-Borrego:
Fraud, quality and methods for characterization and authentication of vinegars. Pág. 27-2.

Asistencia a congresos

M.P. Segura-Borrego;Tejero, Susana;Puertas-Garcia, Belen;Valero-Blanco, Eva Maria;Morales-Gómez, Mª Lourdes;Ubeda, Cristina:
Under-vine cover crop: effect over glycosidic aroma precursors of Vistis vinifera L. cv Syrah. Poster en Congreso. Macrowine2021. Virtual. 2021
Ríos-Reina, Rocío;M.P. Segura-Borrego;Morales-Gómez, Mª Lourdes;Amigo-Rubio, José Manuel;García-González, Diego Luis;Callejón-Fernández, Raquel Mª:
A comparative study of the volatile profile of Spanish wine vinegars with Protected Designation of Origin by Headspace Stir Bar Sorptive Extraction. Poster en Congreso. In Vino Analytica Scentia. Salamanca. 2017

Artículos publicados

Stilo, Federico;Cordero, Chiara;M.P. Segura-Borrego;Bicchi, Carlo;Battaglino, Sonia;Callejón-Fernández, Raquel Mª;Morales-Gómez, Mª Lourdes;Reichenbach, Stephen E.;Mccurry, James;Peroni, Daniela:
Delineating the extra-virgin olive oil aroma blueprint by multiple headspace solid phase microextraction and differential-flow modulated comprehensive. Journal of Chromatography A. 2021. Vol: 1650. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2021.462232.
Cano-Rodríguez, Mercedes;Gordillo-Arrobas, Belén;Hernández -Hierro, José Miguel;Limón-Mirón, Maria Del Carmen;Moreno-Navarro, Isabel Maria;Paneque-Macías, Patricia;Valero-Blanco, Eva Maria;M.P. Segura-Borrego;Morales-Gómez, Mª Lourdes:
INCORPORATION OF THE MINDFULNESS PRACTICE TO IMPROVE UNIVERSITY STUDENTS ACADEMIC PERFORMANCE. EDULEARN Proceedings. 2021. Pág. 10265-10272. 10.21125/edulearn.2021.2118.
M.P. Segura-Borrego;Ríos-Reina, Rocío;Ubeda, Cristina;Callejón-Fernández, Raquel Mª;Morales-Gómez, Mª Lourdes:
Comparison of the Novel Thin Film-Solid Phase Microextraction and Sorptive Extraction Methods for Picual and Hojiblanca Olive Oil Volatile Fraction An. Foods: Open Access Journal. 2020. Vol: 9. Núm: 748. Pág. 1-18. doi.org/10.3390/foods9060748.
Ríos-Reina, Rocío;M.P. Segura-Borrego;Morales-Gómez, Mª Lourdes;Callejón-Fernández, Raquel Mª:
Characterization of the aroma profile and key odorants of the Spanish PDO wine vinegars. Food Chemistry. 2020. Vol: 311. Pág. 126-012. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.126012.
Ríos-Reina, Rocío;M.P. Segura-Borrego;García-González, Diego Luis;Morales-Gómez, Mª Lourdes;Callejón-Fernández, Raquel Mª:
A Comparative Study of the Volatile Profile of Wine Vinegars with Protected Designation of Origin by Headspace Stir Bar Sorptive Extraction. Food Research International. 2019. Vol: 123. Pág. 298-310. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2019.04.071.